A felsőoktatási szektorban jelenlévő MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete új tudományos eredményeinek népszerűsítése

Projekt azonosító: 

TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0006

logo_szechenyi_2020_kut_szocialis_alap.jpg
TÁMOP4.2.3/08/1
Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja
Projektvezető: 
Kedvezményezett: 

MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet, Pannon Növény-Biotechnológiai Egyesület, Magyar Növénynemesítők Egyesülete

Kedvezményezett elérhetősége: 
A projekt összköltsége: 

34 800 000 Ft

MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet összköltsége: 30 500 000 Ft
Pannon Növény-Biotechnológiai Egyesület összköltsége: 2 800 000 Ft
Magyar Növénynemesítők Egyesületének összköltsége: 1 500 000 Ft

A támogatás összege: 

29 232 000 Ft

Közreműködő szervezet: 
Közreműködő szervezet elérhetősége: 

A projektünk célja a konzorciumi tagok új tudományos eredményeinek népszerűsítése, mely révén növelni tudjuk az intézmény és az egyesületek társadalmi elismertségét, illetve az innovációs lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozói partnerek számát. Ez utóbbi cél elérését segíti elő, hogy kutatóintézetünk tagja két a Közép-Dunántúli Régióban szerveződött klaszternek: a Zöld Klaszternek és a Bioenergetikai Klaszternek, illetve a Közép- Magyarországi Régióban szerveződött Térségfejlesztési és Bioenergetikai Klaszternek is.  E klaszterek révén máris kiterjedt vállalkozói és kutatóintézeti kapcsolatrendszer alakult ki. 
A projektben kitűzött célokat tudományos, technológiai és innovációs ismeretterjesztő rendezvények, PhD hallgatói és tudományetikai fórumok, valamint nemzetközi konferenciák szervezésével, illetve az új tudományos eredményeket népszerűsítő kiadványok és filmek elkészítésével, honlapok fejlesztésével kívánjuk megvalósítani.
A kutatók tudományos munkájának széleskörű megismertetése a társadalommal és a piaci szereplőkkel nagymértékben hozzájárul a tudományos munka elismertségének fokozásához. A fiatalok számára a pályaválasztásban vonzóbbá teszi a bemutatott tudományos területeket.  A projekt keretében szervezendő szakmai bemutatók, fórumok, ismeretterjesztő rendezvények, konferenciák felhívják a figyelmét a hasznosítható új eljárások, termékek bevezetésének lehetőségére ezzel elősegítve a vállalkozások piacképességének erősödését.  
Projektünk hosszú távú célja egyrészt a szemléletváltás, elfogadtatni a gazdaság piaci szereplőivel, hogy a hosszú távú sikeres működésük alapja a K+F igénybevétele, másrészt a társadalom érdeklődésének felkeltése a tudomány és a tudományos eredmények iránt.  

A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

logo_ujmagyfejl.jpg

Munkatársak: